Back to All Events

UDSOLGT! Det kgl. Kapels Strygekvintet og Lars Hastrup

  • Orenæs Saloner 12 Orenæs Skovvej Nørre Alslev, 4840 Denmark (map)

Det er nogle af Danmarks fineste musikere, der gæster Orenæs Saloner den 15. marts. Alle er de ansat i Det kgl. Kapel og har sideløbende solokarrierer. Nu har de dannet Det kgl. Kapels Strygekvintet og allieret sig med endnu en musiker fra kapellet, basunist Lars Hastrup, der denne eftermiddag er solist i Lars-Erik Larssons concertino for basun og strygere. Lars Hastrup har været vidt omkring både musikalsk og geografisk. Han har været ansat i Tivolis Big Band og som solobasunist i Teatro Municipal Santiago i Chile. Og det er netop som optakt til en koncertrejse til Chile, at musikerne lægger vejen forbi Orenæs Saloner. Det kgl. Kapels Strygekvintet består af koncertmester Tobias Durholm, der har spillet en lang række violinkoncerter med mange af de danske orkestre. Tobias spiller på Det kgl. Teaters Stradivarius "The Red Cross Knight" fra 1691.

Strygekvintettens anden violinist er Kenneth McFarlan, der er mangeårigt medlem af Collegium Musicum og Det kgl. Kapels Kammerorkester. Solobratschist i kapellet siden 1984, Tomas Kvæde, afsluttede sine studier i Paris med førstepris i bratsch og kammermusik. Solocellist i Det kgl. Kapel siden 2013, Joel Laakso, er finsk og spiller desuden med The New Helsinki Quartet, som han har turneret med i det meste af verden. Leif Jensen på kontrabas har tidligere spillet i både Ålborg og Odense Symfoniorkester.

Ved koncerten spiller kvintetten værker af Carl Nielsen, Dvorák, Axel Jørgensen og Lars-Erik Larsson. Koncerten bliver spillet få gange i Danmark, før ensemblet tager på turné med programmet til Sydamerika i påsken 2015.

Programmet består bl. a. af:

Lars-Erik Larsson: Concertino for basun og strygere opus 45 nr. 7

Carl Nielsen: Strygekvartet i F-dur, opus 44

Axel Jørgensen: Romance for basun og strygere, opus 21

Antonin Dvorák: Strygekvintet i G-dur, opus 77

 

Earlier Event: March 3
UDSOLGT! Knud Romer - forfatteraften
Later Event: March 21
Spissky Duo