Back to All Events

Fynsk Forår på Falster - lyt og lær!

Carl Nielsens charmerende korværk med solister, Fynsk Forår, er indbegrebet af forår i hele Danmark og dermed også på Orenæs.

Gunnar Brønholt gennemgår værket og fortæller især om digteren Aage Berntsen, som de færreste kender, men som var tekstforfatteren til Fynsk Forår og som i høj grad var inspireret af digteren Emil Aarestrup, der havde tilknytning til Lolland. Til gengæld bliver der ikke fortalt så meget om Carl Nielsen selv – der blev fortalt til overflod om ham i fjor, hvor han jo havde 150 års fødselsdag.

Udover at vi skal høre hele værket i sin helhed – det spiller knap 20 minutter – skal vi høre uddrag af 3 udvalgte indspilninger: Én med Odense Symfoniorkester fordi den er ”lokal”, én med Radiosymfoniorkestret hvor bassolisten er Sten Byriel, der bor i Gåbense om sommeren, og som senere i år gæster Orenæs Saloner, og én med Mogens Wöldike som dirigent. Wöldike var ven og samarbejdspartner med Carl Nielsen, derfor betragtes denne indspilning som en slags reference. Solisterne er bl. a. Ellen Winther og Ib Hansen.

Hvis vejret er godt, hvad vi håber inderligt på, foregår arrangementet som sagt udendørs, hvor vi stiller musikanlægget op. Hvis ikke trækker vi indendørs i ”salonen”. I pausen serverer vi kaffe og den berømte Orenæs Kage, der ellers er forbeholdt kunstnerne J og som en af vores søde hjælpere, Kirsten Kirkhøj, bager.

Billetter 100kr, inklusiv kaffe og kage.

Børn under 15 år: 50 kr.