Back to All Events

Henschel Kvartetten - Nordfalsters Koncerthus

Den tyske verdensberømte Henschel Kvartet spiller i Nordfalsters Koncerthus.

 

Programmet er:
Mendelssohn: Strygekvartet nr. 2
Beethoven: Strygekvartet nr. 1
Schulhoff: Fünf Stücke

Der er klassisk musik i verdensklasse når Henschel Quartett spiller i Orenæs Saloner. På programmet står både gammel og ny musik. Af Ludwig van Beethoven kan man høre hans tidlige strygekvartet nr. 1, som faktisk var den anden strygekvartet, han komponerede, men senere reviderede. Det er også en af de kendteste af hans i alt 15 strygekvartetter, som man i øvrigt kan høre alle 15 i Orenæs Saloner i løbet af 2018 med et andet strygerensemble, nemlig Arild Kvartetten.

Et andet tidligt værk er Mendelssohns strygekvartet nr. 2, der er et af Mendelssohns mest passionerede værker og regnes for hans første egentlig voksne værk for strygekvartet og som han skrev bare 18 år gammel.

Af nyere musik spiller Henschel Quartett Erwin Schulhoffs ”Fünf Stücke“ fra 1923, der med sit moderne tonesprog af nazisterne under 2. verdenskrig blev betegnet som ”entartete Musik”. Det var medvirkende til, at den tjekkiske halvjøde Schulhoff blev interneret sammen med andre intellektuelle i koncentrationslejr, hvor han døde af tuberkulose i 1942. Dermed delte han skæbne med en lang række andre komponister og kunstnere, der ikke levede op til nazisternes forestilling om god kunst. Schulhoff betragtes som en af sin generations vigtigste komponister og de 5 stykker er Schulhoffs kendteste.

Henschel Kvartetten har siden starten i 1994 vundet talrige internationale priser og indspillet en lang række højt berømmede CD'er på Deutsche Grammophon, EMI og Sony. De giver masterclasses i hele verden, spiller koncerter i bl. a. Australien, Japan og USA og driver selv en strygerfestival i Seligenstadt i Tyskland.

Kvartetten består af Christoph Henschel & Catalin Desaga på violin, Cristophs søster Monika Henschel på bratsch og den danske cellist Mathias Beyer-Karlshøj.

Henschel Kvartetten blev dannet i 1994 og har siden da vundet talrige internationale priser og indspillet en lang række højt berømmede CD'er på Deutsche Grammophon, EMI og Sony. De giver masterclasses i hele verden og driver selv en strygerfestival i Seligenstadt i Tyskland.

Christoph Henschel & Catalin Desaga, violin
Monika Henschel, bratsch
Mathias Beyer-Karlshøj, cello

Hør Henschel Quartett på deres Youtube-kanal
Læs mere om Henschel Quartett på deres hjemmeside

Nordfalsters Koncerthus
Nørre Alslev Langgade 68
4840 Nørre Alslev
Entré 200 kr, børn 1/2 pris