Back to All Events

JULEKONCERT - OG JULEMIDDAG PÅ FALSTRIA

Hvor alle andre koncerter ligger i adventstiden før jul, holder Orenæs Saloner ved sin tradition: at opføre julemusik i juletiden.

Og vi holder også i år en hyggelig julemiddag bagefter - i år på Restaurant Falstria. Det koster 99 kr og består af en lille buffet. LÆS MERE NEDE I TEKSTEN.

De medvirkende optræder under navnet Orenæs Barok. Det er 5 sangere fra Kildevældskirkens kor i København, som med afsæt i den gamle musiks opførelsespraksis i 1700-tallet giver værkerne den livlighed og idylliske ro, der skaber en ægte julestemning.

Instrumentalgruppen på 7 musikere spiller på originalinstrumenter, som med deres sprøde, afdæmpede klang skaber den rette idyl og lyse stemning, der hører juletiden til. Musikerne er fra eliten af danske og svenske barokmusikere og flere af dem spiller til hverdag med Concerto Copenhagen og Camerata Øresund. Sangere og musikere dirigeres af Gunnar Brønholt. SE PROGRAM OG MEDVIRKENDE NEDERST PÅ SIDEN!

Ved koncerten opføres nogle af de smukkeste værker, der er komponeret til højtiden. Den komponist, der bedst af alle har formået at illustrere en idyllisk julenatsstemning, er den franske Charpentier. I sin sats ”Nuit” gengiver han en ro, som julestressede tilhørere vil finde velgørende og derefter nyde de enkle men skønne toner, når hyrdernes march til stalden i Betlehem lyder efterfulgt af beundringen af det nyfødte barn under deres fromme barselsvisit. Også den nybagte moder, Maria, hyldes i en ”cantilena” af Haydn, fordi hendes fromhed har bragt hende til at blive ophav til verdens frelse. Den nyfødte hyldes som en konge, der skal besejre verdens synd i arien ”Grosser Herr und starker König” fra Bachs juleoratorium, og om juleglæden, som fortrænger al frygt og bekymring, berettes i Buxtehudes julekantate ”Das neugeborne Kindelein”. Ved koncerten synges og spilles desuden musik af Schütz og Händel; der høres dansk orgelmusik på kirkens historiske ”guldalderorgel” og synges gode, danske julesalmer.

Nørre Vedby Kirke ligger i landsbyen Nr. Grimmelstrup og altså ikke i selve Nørre Vedby og er en af de typiske lyserøde kirker, der er karakteristiske for Nordfalster. Den ligger idyllisk på en bakketop, og projektørbelyst præsenterer den sig som indbegrebet af en stemningsfuld, dansk landsbykirke – dog af den større slags. Nogle kalder den ”Nordfalsters Domkirke” – muligvis på grund af den fremragende akustik, der er i kirken, og som er så velegnet netop til stemningsfuld julemusik.

HYGGELIG JULEMIDDAG PÅ RESTAURANT FALSTRIA KL. 17.30!

Traditionen tro inviterer vi også til hyggeligt juleselskab. Sidste år var det på Postholderens Sted og var helt udsolgt - i år spiser vi sammen på Restaurant Falstria, som disker op med en enkel buffet bestående af sild og brød, flæskesteg og skinke med grønlangkål. Der er mulighed for at få en vegetarret i stedet.

BESTIL I GOD TID OG SENEST 20. DECEMBER da Falstria holder åbent for vores skyld, derfor kræver det et vist antal tilmeldte for at kunne gennemføres!

PRISEN ER 99 KR OG BILLETTER KØBES VIA BILLETKNAPPEN. Reservationer på tlf. 61 77 08 26 - efter 20. december er reservationer bindende af hensyn til planlægningen.

 

Medvirkende ved koncerten:

Anne Marie Bitsch og Katrin Næss Hansen, sopran

Annemette Wenzel, alt

Nikolaj Ashkenazy, tenor

Christian Wenzel, bas

 

Tinne Albrectsen og Julia Dagerfeldt, violin

Winnie Bugge Frandsen, fløjte

Mogens Rasmussen, viola da gamba

Kjeld Steffensen, violoncel

Lars Baunkilde, kontrabas

Marcus Mohlin, orgelcontinuo

Gunnar Brønholt, musikalsk ledelse

 

Program:

Heinrich Schütz: Sumite psalmum, motet for sangere og instrumentalister

Joseph Haydn: Cantilena pro Adventu, arie for soprano og orkester

Mich.-Rich. de Lalande: Panis angelicus, arie for sopran, fløjte og continuo

G. F. Händel: Larghetto og allegro fra triosonate i F-dur

Marc-Antoine Charpentier: Julenatsmusik fra ”Dialogus” for sangere og instrumentalister

D. Buxtehude: Das neugeborne Kindelein, kantate for sangere og orkester

J. S. Bach: Grosser Herr und starker König, arie fra ”Juleoratoriet”

N. W. Gade: Af højheden oprunden er, orgelkoral

BILLETTER KAN RESERVERES PÅ TLF. 61 77 08 26 eller købes online:

STØTTET AF KULTURELT SAMRÅD