Søren Schauser i Orenæs Saloner

Musikhistorie med Bach, Mozart og Søren Schauser i Orenæs Saloner

Berlingskes klassiske musikredaktør præsenterer sin bog ”Klassisk!” og fortæller om europæisk musikhistorie.

Søren Schauser tager os med på en rejse gennem den klassiske musiks historie, fra de gamle grækeres første musikteorier til Wagners store operaer. En rejse der lægger vejen forbi middelalderens riddermusik, renæssancens korværker, barokkens operaer og oratorier, klassikkens universelle symfonier og romantikkens livtag med det nationale.

Schauser når nok ikke at fortælle hele musikhistorien på de par timer forfatteraftenen varer. Så med nedslag på især på J. S. Bach og W. A. Mozart vil han med sprudlende fortælleglæde, billeder og musikeksempler gå i dybden med et par af de vigtigste komponister i den europæiske musikhistorie.

Bogen, som musikkritikeren Schauser har udgivet i 2015, har andre musikkritikere anmeldt – og de skriver bl.a.: ”Historien om musikken føles nærmest aktuel… forfatteren bobler for at fortælle om noget, som alle vi andre skal have del i”, ”… anbefales varmt til både nytilkomne musikelskere så vel som veteraner”, ”... en vild og vidunderlig bog”, ”... man fryder sig over viddet og humoren i Schausers pen”.

Søren Schauser er, udover sit virke som kulturjournalist, lærer i musik- og kulturhistorie ved Musikkonservatoriet i København, uddannet violinist, musikhistoriker og ph.d. i filosofi.

Deltagere i forfatteraftnen kan købe et signeret eksemplar af ”Klassisk!” til reduceret pris.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

 

Fakta:

 

Torsdag 10. Marts kl. 19.00

Orenæs Saloner

Orenæs Skovvej 12, Orehoved

4840 Nørre Alslev

Entré 100 kr. – børn ½ pris

Billetter på www.orenaessaloner.dk

Tlf. 61 77 08 26