Tilbage til Alle begivenheder

AFLYST!!! Kl. 16.00: Makiko Hirabayashi Trio i Nordfalsters Koncerthus

  • Nordfalsters Koncerthus Nørre Alslev Langgade 68 4840 Nørre Alslev (kort)

Makiko Hirabayashi Trio

Jazztrioen bliver hyldet for deres formidable og nærmest telepatiske samspil, som de har opbygget gennem mange år. Musikken, komponeret af Makiko, bevæger sig i mange retninger, henter inspiration fra både Fjernøsten og Skandinavien og fra både jazz og klassisk musik.

Siden trioens første udgivelse i 2006 har de opnået stor international anerkendelse og har spillet på store jazzfestivaler i Europa og Japan og har optrådt så langt væk som Egypten, Israel og Malaysia – men de kan også jævnligt høres på den danske jazzscene.

Sammen har de udgivet fire trio plader for det tyske pladeselskab Enja/Yellowbird - fire udgivelser, der overalt har fået overvældende gode anmeldelser. Deres andet album, HIDE AND SEEK fra 2009, vandt prisen som ”Best Instrumental Album 2009” i det ansete japanske Jazz Critique Magazine, der også gav pianist og komponist Makiko Hirabayashi den fornemme ”Jazz Melody Award”.

Makiko blev født I Tokyo i 1966, hvor hun begyndte at spille klaver allerede som 4-årig. Hun boede en del af sin barndom i Hong Kong og fik som 20-årig et scholarship på det kendte Berklee College of Music i Boston, USA, hvor hun studerede i 3 år og tilegnede sig jazzens sprog. Siden 1990 har hun boet i København.

Bassist Klavs Hovman underviser sideløbende med karrieren på Det Rytmiske Musikkonservatorium. Han begyndte sin professionelle løbebane i 1978 og har spillet med en lang række prominente musikere både i Danmark og internationalt, heraf kan nævnes Palle Mikkelborg, Etta Cameron, Toots Thielemans, Mills Brothers, Dizzy Gillespie, Harry ”Sweets” Edison og Tania Maria - og det legendariske Savage Rose.

Den dansk/amerikanske percussionist Marilyn Mazur flyttede som 6-årig fra New York til Danmark, hvor hun senere blev uddannet som slagtøjsspiller på Konservatoriet i København. Det er dog ikke som klassisk slagtøjsspiller Mazur har gjort karriere, men tværtimod som en af de mest feterede percussionister både nationalt og internationalt. I 1985 medvirkede hun ved indspilningen af Palle Mikkelborgs værk ”Aura”, tilegnet Miles Davis, der også var solist i værket – og hun blev straks engageret af Miles Davis og turnerede verden rundt med ham i en årrække, men det blev også til samarbejder med orkesterlederen Gil Evans og saxofonisten Wayne Shorter. Mazur har modtaget en række priser bl. a. Wilhelm Hansens komponistpris og Ben Webster prisen.

Af hensyn til Covid-19 epidemien og de gældende restriktioner, afvikles arrangementet med to koncerter af en times varighed med et begrænset antal publikum.

Tidligere begivenhed: 22. november
Beethoven, Thorvaldsen og Napoléon
Senere begivenhed: 1. maj
Gavekort til oplevelser