Tilbage til Alle begivenheder

Steinaa-trioen

  • Nordfalsters Koncerthus Nørre Alslev Langgade 68 4840 Nørre Alslev (kort)

Tvillingerne Maria og Eva Steinaa, fløjte og obo, danner denne aften trio med pianist Elias Holm.

På programmet står fransk musik fra midten af 1900-tallet af komponisterne Gabriel Fauré, Francis Poulenc og Jacques Ibert, værker, som ofte høres og nyder stor popularitet. Desuden spilles værker af tre komponister, som måske er mindre kendt her til lands: Karl Goepfart var en tysk komponist, som i senromantisk stil har skrevet følsom musik med skønne melodier. De to alsidige engelske komponister Malcolm Arnold og Madeleine Dring var jævnaldrende og levede i forrige århundrede. De skrev begge meget iørefaldende og velklingende musik med britisk værdighed og underfundighed. Mens Malcolm Arnold havde sans for det teatrale havde Madeleine Dring sans for det charmerende og underholdende, som kommer til udtryk i hendes trio for fløjte, obo og klaver fra 1968. Dring var udover komponist også sanger og skuespiller.

Eva Steinaa er DR Symfoniorkestrets højt anerkendte 1. solooboist, en stilling hun sensationelt vandt allerede som 20-årig i 2013. Siden er hun blevet hædret med prestigefyldte priser som P2’s Talentpris, Den Norske Solistpris og Léonie Sonnings Talentpris. Som solist har hun spillet med flere af Danmarks øvrige symfoniorkestre, hvor hun har fremført de store obokoncerter af W.A. Mozart og Richard Strauss.

Maria Steinaa på fløjte blev som 17-årig optaget på konservatoriet i København og har siden sin debut fra solistklassen i 2020 assisteret i forskellige orkestre i både Danmark og Sverige og vandt i efteråret 2019 prøvetid som solofløjtenist i Göteborg Opera.
Maria har ligeledes assisteret som solofløjtenist i Malmö opera og har derudover haft kontrakt med Det Kongelige Kapel. Hun modtog i 2014 Léonie Sonnings Talentpris og har desuden modtaget en række legater fra store fonde til videreudvikling af hendes kunst.

På flygel akkompagnerer Elias Holm, der vikarierer for trioens faste pianist. Elias Holm er dog ikke en hvilken som helst vikar; han har vundet flere danske konkurrencer, herunder Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og Den Danske Steinway Festival, hvor han i 2014 repræsenterede Danmark i den internationale Steinway Festival i Hamburg. I 2013 modtog han Grand Prix i den internationale klaverkonkurrence Music Without Limits i Litauen. Elias Holm har studeret på konservatoriet i København og på Universität der Künste i Berlin.

Jacques Ibert: Deux interludes for fløjte, obo og klaver (1946)

  1. Andate espressivo

  2. Allegro vivo

Francis Poulenc: Sonate for obo og klaver (1962)

  1. Elégie

  2. Scherzo

  3. Déploration

Malcolm Arnold: Suite Bourgeoise for fløjte, obo og klaver (1940)

  1. Prelude

  2. Tango

  3. Dance

  4. Ballad

  5. Valse

Pause

Karl Goepfart: Trio for fløjte, obo og klaver op. 74

  1. Allegro risoluto

  2. Andante cantabile

  3. Allegro con brio

Gabriel Fauré: 3 stykker for fløjte og klaver (arr.)

  1. Sicilienne, op 78

  2. Berceuse, op. 16

  3. Apres un reve, op 7 nr. 1

Madeleine Dring: Trio for fløjte, obo og klaver (1968)

  1. Allegro con brio

  2. Andante semplice

  3. Allegro giocose

Tidligere begivenhed: 14. oktober
Quartet Vela
Senere begivenhed: 16. november
AFLYST!!! Fyraften og Fællessang