Tilbage til Alle begivenheder

Julejazz med Mathias Heise og Mads Mathias

  • Nordfalsters Koncerthus Nørre Alslev Langgade 68 4840 Nørre Alslev (kort)

2. juledags-jazz "MADS-MATHIAS-HEISE" i Nordfalsters Koncerthus i Nørre Alslev

Det er efterhånden sket en del gange, at Mathias Heise og Mads Mathias er blevet forvekslet med hinanden. Men selvom de begge er unge jazzmusikere, der færdes i de samme kredse, selvom de nogenlunde er på samme højde og begge er et par flotte fyre, så er der også væsentlige forskelle. Mads Mathias er sanger, sangskriver og saxofonist, mens Mathias Heise er mundharpist, komponist og pianist. Én ting har de dog til fælles: Jazz!

Derfor har de nu besluttet at stå side om side på samme scene, så omverdenen ved øjesyn og ørenlyd kan vurdere forskelle og ligheder. Det fælles projekt har fået navnet: Mads Mathias Heise.

Mads Mathias er en dansk jazzstjerne, der med sin bløde crooner-vokal og sit swingende saxofonspil har charmeret sig ind i hjertekulen hos utallige både indenlandske og udenlandske musikelskere. I 2012 udgav han det ambitiøse drømmealbum ”Free Falling”, hvor ikke færre end 25 musikere skulle til for at forløse arrangementerne for både bigband, strygere og kor, og i den forbindelse blev han spået et internationalt gennembrud. Siden har han da også turneret vidt og bredt i blandt andet Skandinavien, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Thailand, Ukraine, Rusland, Kina, Korea og særligt i England, hvor han for nylig åbnede London Jazz Festival sammen med Seal og Angelique Kidjo.

Hvis man kan kalde noget et stjerneskud på jazz himlen, er det Mathias Heise. Han er en virtuos mundharpist i verdensklasse, som der ikke er hørt lignende siden Toots Thielemans. Men det stopper ikke der. Han er top musikalsk og spiller klaver på højt niveau og er allerede en erfaren komponist og har bl.a for nylig skrevet materiale og indspillet plade med DR Big Band. Mathias har også allerede høstet stort set alt hvad der er af hyldest og priser, senest Kronprinseparrets stjernedryspris og Ben Webster prisen for bare at nævne nogle få. Desuden er Mathias en engageret debattør i miljøet, der brænder for jazzen på flere niveauer. 

Med sig har han også tre andre mestre i jazz der gør sig både på den internationale scene og herhjemme.

På klaver er det Peter Rosendal, der er en af dansk jazzlivs mest fremtrædende pianister og komponister. Han er uddannet både på klassisk og rytmisk konservatorium og har indspillet en række cd'er, hvoraf flere har modtaget fine musikpriser. Som komponist skriver Peter Rosendal musik til egne og andre grupper og modtog i 2005 Léonie Sonnings Musikpris.

På bas spiller Morten Ankarfeldt, der ligeledes er uddannet på det rytmiske konservatorium og har studeret hos blandt andre Niels-Henning Ørsted Pedersen og Ed Thigpen. Han har i løbet af de sidst 15 år spillet over det meste af verden og sammen med notabiliteter som Doug Raney, Paulo Moura, Bernardo Aguiar, Nikolaj Bentzon, Jesper Thilo og Søs Fenger.

Morten Lund på trommer blev i 2006 hædret med Ben Webster Prisen og anses for en af Danmarks bedste jazztrommeslagere. Han har medvirket på mere end 60 udgivelser med alverdens musikere og har spillet koncerter i hele verden.




Tidligere begivenhed: 16. november
AFLYST!!! Fyraften og Fællessang
Senere begivenhed: 22. januar
David Danholt og Charlotte Thaning