Tilbage til Alle begivenheder

Jiggs Whigham, Pelle von Bülow og Matthias Petri

  • Nordfalsters Koncerthus Nørre Alslev Langgade 68 4840 Nørre Alslev (kort)

Jiggs Whigham er kendt for sin nærværende og udtryksfulde lyd, som han bruger til at sætte sit helt eget præg på kompositioner af bl.a. Thelonious Monk, Antonio Carlos Jobim og George Gershwin. I en alder af blot 17 år kom Whigham første gang i kritikernes og offentlighedens søgelys da han spillede med Glenn Miller Orchestra og to år senere med Stan Kenton. I 1965 besluttede han at fortsætte karrieren i Tyskland, hvor han spillede med Kurt Edelhagen Jazz Orchestra. Han har i mange år været kunstnerisk leder for BBC Big Band og Berlin Jazz Orchestra og er ofte blevet refereret til som ”Europe’s Best Kept Secret”, da han har været baseret i Europa i størstedelen af sit professionelle liv. Gennem sin lange karriere har han spillet med navne som Count Basie, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon og Lee Konitz samt mange, mange andre notabiliteter. I dag er han hovedsageligt aktiv som solist, komponist, forfatter og underviser.

Guitarist Pelle von Bülow viderefører en lige linje af fremtrædende jazzmusikere som barnebarn af guitaristen Fritz von Bülow og søn af saxofonisten Christina von Bülow og bassisten Anders Jacobsen. Han betragtes som et af de største talenter på den danske jazzscene, hvor han har spillet med navne som Mathias Heise og Jesper Thilo.

Kontrabassist Matthias Petri er uddannet fra Manhattan School of Music, og er en af de mest efterspurgte danske kontrabassister. Siden debuten i 2010 har han spillet med en lang række musikere og orkestre.

Sammen har de tre musikere udgivet albummet Jiggs’ Back In Town, der udkom i efteråret 2021.