Tilbage til Alle begivenheder

Jan Harbeck Quartet

  • Nordfalsters Koncerthus Nørre Alslev Langgade 68 4840 Nørre Alslev (kort)

Jan Harbeck Quartet spiller moderne akustisk jazz med en varm, tilgængelig og udtryksfuld lyd. I 2008 modtog kvartetten en dansk Grammy for deres udgivelse 'In the Still of the Night', og siden er de blevet en af de bedst sælgende danske instrumentale jazzgrupper. Kvartetten spiller en blanding af Harbecks kompositioner og udvalgte mindre kendte jazzstandarder med fokus på stærk melodi og uimodståelig swing sammen med hjerteskærende melankolske blues.

NYT ALBUM Musikken denne aften er især fra det nye album ’BALANCED’ der er optaget akustisk i Brorsons Kirkes fine akustik. Det er smukke og intense numre med den helt særlige lyd, som orkestret har opdyrket gennem tæt samspil de sidste 16 år. Kvartetten har en helt særlig evne til at skabe et intimt rum med en akustisk balanceret lyd, hvor intet står mellem publikum og musikerne. Lige noget for Nordfalsters Koncerthus!

MUSIK PÅ STAN GETZ’ SAXOFON Jan Harbeck fik for nylig mulighed for at overtage Stan Getz’ gamle tenorsaxofon fra 1939, og ’Balanced’ er første indspilning på dette fine instrument, der har en sjældent varm og smuk dyb lyd.

Kvartetten består af pianist Henrik Gunde, som blandt andet spiller med DR Big Band, kontrabassisten Eske Nørrelykke, der med sin dybt personlige tilgang til instrumentet skaber magi i musikken samt den virtuose og nuancerede trommeslager Anders Holm, der også får musikken til at swinge i Savage Rose.

Jan Harbeck Quartet har spillet koncerter over det meste af Europa, og helt sensationelt er deres udgivelser blevet streamet mere end 15 millioner gange på Spotify.

Sammen har Henrik Gunde og Jan Harbeck modtaget den prestigefulde Ben Webster Pris.

Jan Harbeck: tenorsax

Henrik Gunde: piano

Eske Nørrelykke: kontrabas

Anders Holm: trommer