Back to All Events

Paolo Tosti - italienske romancer: Per Jellum og Louise Schrøder

Operasanger Per Jellum og pianist Louise Schrøder
genskaber salonmusikkens intime univers på Orenæs.
 
Tenoren Per Jellum og Pianisten Louise Schrøder er begge travle personer som free-lancere med engagementer rundt omkring i landet. Per Jellum synger i operakoret på Den Jyske Opera, Operaen i København og Malmø og har som charmerende operettesolist sunget en lang række hovedroller, ligesom han også har været solist i OperaKompagniet og på Den Rullende opera. Pianisten Louise Schrøder er en del af den daglige ledelse på Den Rullende Opera og er flittigt benyttet som akkompagnatør.
Fælles har de to en stor kærlighed til Paolo Tostis smægtende musik, som er skrevet til at skulle opføres i private stuer. Musikkens let tilgængelige og oftest sentimentale natur vil sikre publikum en bevæget eftermiddag.
Komponisten Paolo Tosti blev født og uddannet i Italien, men flyttede til London, hvor han udviklede sit håndværk og blev en mester udi genren. Tiden, i slutningen af det 19. århundrede, stod i impressionismens tegn, og salonmusikken, med sit nærvær til publikum og vægten lagt på melodien gjorde stort indtryk på det bedre borgerskab i de europæiske storbyer. Snart var også de pænere hjem på den anden side af Atlanterhavet med på bølgen og i 1890'erne kunne man nærmest ikke forestille sig et pænt selskab, uden at Tostis melodier var med. Flere af hans kompositioner ville i dag betegnes som pophits og opføres stadig ved koncerter af selv de allerstørste stjerner i den klassiske verden. Tosti selv var en berømthed i sin tid, især i England, og han færdedes i de fineste kredse. Han blev sågar syngemester for den engelske kongefamilie og endte med at blive slået til ridder af Edward den 7.   
Koncerten er støttet af Kulturelt Samråd i Guldborgsund Kommune.

Earlier Event: November 16
Gustav Wied - Årets Klassiker