Back to All Events

Duo Diagonal

Billetter 100 kr, børn 1/2 pris.

Billetter kan reserveres på email: birgitte snabela getting punktum dk

På tlf/sms: 61 77 08 26

Online herunder:

 

En sjælden instrumentkombination præsenterer musikerparret Anka Zlateva og Adam Ørvad: Cembalo og accordeon – en instrumentkombination med garanti for farver og klange, man aldrig før har oplevet.  Instrumenterne kommer egentlig fra hver sit verdenshjørne af musikken; cembaloets storhedstid var i barokken i 1700-tallet, mens det moderne koncert-accordeon især inden for det seneste tiår er blevet anerkendt som klassisk soloinstrument. I dag er de begge lige levende - og er i familie med hinanden ved begge at være flerstemmige instrumenter forsynet med flere klaviaturer, og registre. Så Duo Diagonal tager konsekvensen og lader de to instrumenter følges ad - accordeonet kommer på visit hos cembaloet i 1700-tallet og cembaloet besøger accordeonet i det 21. århundredes musik. Ved koncerten bliver der spillet musik fra tidlig barok til dette århundrede af bl.a J. S. Bach, Rameau, Soler og Bashmakovs.

De to instrumenter bliver på koncerten også præsenteret hver for sig - med hver et soloværk: For cembalo er det et værk af en af 1700-tallets berømte orgel- og cembalovirtuoser, Francois Couperin, og for accordeon det virtuose "Fractal 3" af Louis Aguirre, der er en farverig og særdeles slagkraftig herboende cubansk komponist.

Ved koncerten bliver der også spillet musik af både Hanne Ørvad og Timme Ørvad, begge komponister opvokset i Nakskov og forældre til Adam Ørvad. Hanne Ørvad døde alt for tidligt i 2013.

Duo Diagonal blev dannet i 2005 og har optrådt ved koncerter og festivaler i ind- og udland og har udgivet den anmelderroste CD ”Incontri”..

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond, Kulturelt Samråd og Kulturudviklingspuljen i Guldborgsund Kommune.

Earlier Event: December 26
Julehygge og fællessang - syng julen ud!
Later Event: February 19
Wagner - et foredrag af Jakob Levinsen