Back to All Events

Elvis i Orenæs Saloner!

  • Orenæs Saloner 12 Orenæs Skovvej Nørre Alslev, 4840 Denmark (map)

Foredrag ved Gunnar Brønholt.

Musikforedrag med Gunnar Brønholt om den musikalske udvikling i USA, som førte til ”The King”s gennembrud i 1953 og hans ikoniske betydning for USA.

Foredraget er spækket med musik: blues, gospel, spirituals, soul og country, der høres i spændende, gamle indspilninger.

På baggrund af sine rejser til Memphis, Nashville og Hollywood fortæller Gunnar Brønholt om gospel, blues- og countrymusikkens indflydelse på nationalhelten Elvis Presleys sange. Man får en beskrivelse af stemningen i verdens centrum for blues, byen Memphis og Elvis’ berømte hjem ”Graceland”. Undervejs bliver der spillet tidlige Elvis-indspilninger fra de berømte lydstudier ”Sun-Studio” i Memphis og ”RCA Studie 5” i Nashville.

Foredraget handler ikke om Elvis’ liv og karriere, hans livsstil, flotte biler og imponerende outfits, men hvorfor Elvis stadig så mange år efter sin død bliver hyldet som ”The King” af enhver amerikaner, ung og gammel, mennesker, som måske ikke var født, mens Elvis levede. På lydoptagelser hører man Elvis hygge sig med vennerne i Graceland, man hører ham under arbejdet i lydstudiet, og der bliver lejlighed til selv at ”indsynge” et ”take” akkompagneret af Elvis’ band.

Foredraget varer 2 ½ time og har to pauser.

Entréindtægterne går ubeskåret til afholdelse af Orenæs Saloners julekoncert i Nørre Vedby Kirke 2. juledag.

Entré 100 kr - børn 1/2 pris.