Tilbage til Alle begivenheder

PAPIRTEATER: SKATTEØEN

  • Nordfalsters Koncerthus Nørre Alslev Langgade 68 4840 Nørre Alslev (kort)

Tag med på en forrygende skattejagt på Skatteøen! Mystiske hemmeligheder, farlige pirater og skjulte rigdomme venter. Kan du finde den utrolige skat før dine rivaler? Spændingen er intens, og eventyret begynder nu!

Hvad er papirteater? Modelteater, dukketeater - ja, kært barn har mange navne. Papirteater er et fagudtryk som de fleste nok bare ville kalde et dukketeater. Et andet også ret præcist navn er modelteater. Papir- eller modelteatret er en kopi af et rigtigt teater, dvs kulisser, tæppegang og belysning er faktisk en ret nøjagtig kopi af det rigtige teater - bortset fra, at det hele er lavet af papir eller pap. Så “skuespillerne” er papfigurer med en forside og en bagside. Til gengæld er der skønne perspektiver i papirteatret, flotte kulisser og lyssætninger - og næsten alt kan lade sig gøre, for det er jo “bare” modeller. Arbejdstilsynet har ingen magt her :-)

De fleste kender “Ei blot til lyst” modelteatret, der er en kopi af Gamle Scene på Det Kongelige Teater og mange - især ældre mennesker - har haft et selv og spillet forestillinger for kammeraterne.

Per Høyer Stensnæs har skabt sit eget unikke teater, som forestillingen bliver spillet på.

BILLET BØRN 30 KR - VOKSEN 60 KR

Per Høyer Stensnæs er kredsformand i Dansk Modelteater Forening og har ved siden af skabt foreningen "Papirteatret Månemandens Penge," en slags søsterforening til Dansk Modelteaterforening der drives under mottoet “Mere dukketeater til danskernes hjerter”. Per Høyer deler den fremherskende bekymring over de mange skærme vi og især vores børn omgiver sig med, og han arbejder på at etablere et kreativt alternativ. Månemandens Penge er ikke bare en forening, det er en invitation til en magisk verden af fordybelse og kreativitet.

Per Høyer kommer fra en teaterfamilie, hvor teater og skuespil var en naturlig del af hans opvækst. I forlængelse af uddannelsen Musikvidenskab på Kbh. Universitet ernærede Per sig som bluesmusiker og stiftede sit eget band, der turnerede i Skandinavien og Nordeuropa. Senere vendte han sig mod IT-verdenen og grafisk design, men er nu “vendt tilbage til folden” og beskæftiger sig igen med det skabende i form af papir- og modelteater, hvor han opfører bl. a. Skatteøen og holder workshops i modelteater byggeri.

For tiden arbejder han på et vildt projekt med arbejdstitlen "Per Høyer og de Fyrretyve Dukketeatre" med planer om at opstille 40 dukketeatre i Københavns indre by, til glæde for efterårets handlende.

Se her Per Høyer Stensnæs YouTube kanal, hvor han deler sin store viden og praktiske kunnen med tips og tricks om modelteater.


Senere begivenhed: 21. oktober
PAPIRTEATER: SKATTEØEN