Tilbage til Alle begivenheder

André Previn og Toni Morrison in memoriam

  • Nordfalsters Koncerthus Nørre Alslev Langgade 68 4840 Nørre Alslev (kort)

Musik: André Previn. Tekster: Toni Morrison.

Året inden coronapandemien satte alting i stå, tog verden afsked med to store amerikanske kunstnere: Forfatteren Toni Morrison og musikeren, dirigenten og komponisten André Previn. De to kunstnere er omdrejningspunktet ved en unik mindekoncert i Nordfalsters Koncerthus.

Forfatteren Toni Morrison huskes af mange for sin roman Elskede, som hun i 1988 vandt Pulitzerprisen for. I 1993 modtog hun i øvrigt Nobelprisen i litteratur som den første afroamerikanske kvinde nogensinde. Det var længe inden nogen talte særligt meget om diversitet. I år mindes hun med stor udstilling på Princeton University, hvor hun var professor.

André Previn huskes måske bedst som international stjerne-dirigent og som ægtemand igennem en årrække til verdensviolinisten Anne Sophie Mutter. Men André Previn var også både anerkendt og aktiv i sit virke som jazzpianist og som alsidig komponist. Previn satte flere digte af Toni Morrison i musik, og de værker står centralt ved den mindekoncert, som Nordfalsters Koncerthus afholder 27. oktober kl. 19.30 for de to kunstnere. En unik koncert, der tager afsæt i André Previns musikalske univers, der vedkender sig arven fra Gershwin, Copland og Bernstein – og med rødder i såvel jazz som klassisk musik.

Birgitte Getting fra Nordfalsters Koncerthus er idékvinden til projektet og har sat et hold, der tæller vidtfavnende musikere som sopranen, Signe Asmussen (foto); saxofonisten og fløjtenisten Thomas Agergaard, (jazz)pianisten Artur Tuznik samt cellisten Tobias van der Pals.

Tidligere begivenhed: 21. oktober
PAPIRTEATER: SKATTEØEN
Senere begivenhed: 12. november
Clara - genkendt. Musikdramatisk forestilling