Tilbage til Alle begivenheder

10 års jubilæum!

  • PLÆNEN ved Orenæs Saloner 12 Orenæs Skovvej Nørre Alslev, 4840 Denmark (kort)

Den 8. juni 2013 blev den første af en række "Orenæs Saloner" afholdt i skovriderhuset på Orenæs Gods. Siden da har foreningen bag uden ophør været leveringsdygtig i højt profilerede klassiske koncerter og jazzkoncerter med anerkendte kunstnere, kunstferniseringer, fællessang, teater og foredrag på Nordfalster.

Hvad der begyndte i en spisestue i et skovriderhus fortsatte i "Nordfalsters Koncerthus" - det tidligere missionshus i Nørre Alslev som primus motor og "forretningsfører" Birgitte Getting erhvervede i 2017 og omdannede til en velfungerende kammermusiksal med fin akustik og højt til loftet.

Der er al mulig grund til at vi markerer vores 10 års jubilæum - 10 år med succes og et glad og trofast publikum til et hav af alsidige arrangementer for stort set enhver smag.

Fejringen foregår udendørs på plænerne ved "åstedet" for begyndelsen på Orenæs Gods, hvor skovriderhuset ligger idyllisk i skoven lige ned til Storstrømmen.

HUSK AT BESTILLE GRATIS BILLET TIL KUNSTVANDRINGEN, HVIS DU HAR EN DAGSBILLET - DER ER BEGRÆNSNINGER PÅ DELTAGERANTAL! KODEN ER - med småt: jeg vil gerne gå

Programmet, som varer hele dagen, vil bestå af børneteater, en guidet skovtur på Orenæs for børn og voksne, operasangere med kendte hits fra operettens, musicalens, revyens og populærmusikkens verden, musik for blæserkvintet, og afsluttes med lancierdans på gårdspladsen med efterfølgende "fri dans" til Elo "Luffe" Lindhardsens kvartet.

PROGRAM

Kl. 11:00 Teatret Brændende Kærlighed spiller "Birdy" - en komisk og poetisk fabel for hele familien om at miste og give slip. Det er en nonverbal teaterforestilling som blander melodrama med klovneri og visuel historie-fortælling. Medvirkende: Jens Kløft, Instruktør: Rhea Leman.

Teatret Brændende Kærlighed spillede i en årrække deres visuelle, komiske og virtuose forestillinger i Kongens Have i København og har flere gange tidligere besøgt "Plænen ved Orenæs Saloner" med stor succes.

Kl. 12:30 Skovtur for hele familien. Birgitte Getting fører an sammen med en hjælper fra foreningen på en skovtur der både indeholder skattejagt for børnene og "kunstjagt" for de voksne, hvor motiver fra landskabsmaleren Hans Friis' malerier besøges. Hans Friis byggede skovriderhuset på Orenæs og blev hyldet med en udstilling på Fuglsang Kunstmuseum i 2021-2022, hvor Birgitte Getting samarbejdede med museet og lavede kunstvandringer, hvor malerierne blev fremvist i "levende live" i landskabet på Orenæs, hvor Friis fandt en lang række motiver.

Kl. 15:00 ”Dreisig & Danholt på Dansk!”. Hvem husker ikke de legendariske radioprogrammer ”Det ville glæde mig at høre” og ”Giro 413”? Ved denne fortællekoncert synger to af Danmarks førende operasangere, Elsebeth Dreisig og David Danholt, kendte hits fra operettens, musicalens, revyens og populærmusikkens verden. Dreisig og Danholt har været et musikalsk match i mange år, blandt andet som fast førsteelskerpar i et utal af forestillinger på Den Jyske Opera. Begge har de en stor kærlighed for både det tunge og lette repertoire. Musikken kædes sammen med anekdoter og akkompagneres af pianisten Søren Rastogi.

Kl. 17:00 Carion Blæserkvintet. Kvintetten består af fem virtuose blæsere, som fornyer den gængse koncertform til en mere levende og nærværende oplevelse. De fem musikere optræder uden noder, stående og gående i en koreografi, der afspejler den tematiske og rytmiske struktur i musikken, så den fremstår kropslig og visuel. De fem musikere fra Danmark og Letland har optrådt med stor succes på adskillige af de mest prestigebetonede europæiske festivals, såsom Rheingau Festival, Beethovenfest Bonn, Bergen Festival og Louisiana Festival. De har indspillet fem kritikerroste CD’er og har haft enorm succes med deres musikvideoer på Youtube, der i alt er set af op imod en million. Blæsermusik er særligt velegnet til at spille udendørs, hvor klangen får ekstra dimension, når den forstærkes af skovens træer i et karakteristisk "skov-ekko" - som man kender det fra jagt.

19:00: Royal Quartet - Les Lanciers og fri dans!

Dagens program sluttes på festligste vis med underholdning og dansemusik af Royal Quartet, som gennem mange år spillede til de royale hoffester i det danske kongehus - og intet er for godt til Orenæs, så naturligvis kommer de også her! I spidsen saxofonist Niels Harrit, der har spillet både med avantgarde jazzgrupper og med Peter Belli. Elo “Luffe” Lindhardsen har spillet overalt og i Tivoli med Svend Nicolaisens Orkester, Helmer Olesens Orkester og Tivolirevyen, med Lene Siel, Nykøbing Falster Revyen og med Four Jacks og - som på Orenæs - med Peder Kragerup på klaver - en legende i dansk musik kendt fra sit eget orkester og fra radio og TV. Per Jensen på trommer er kongelig kapelmusikus. På Amalienborg er der tradition for at danse Les Lanciers, det vil vi også gøre på Orenæs, og hvis nogle ikke helt kan huske de finurlige trin, vil operasanger David Danholt instruere med myndighed og en stemmepragt, som med garanti kan høres.

Dagen igennem kan der købes sandwiches, kaffe, kage, øl, vin, vand og is.

Vi håber, at se jer allesammen!

Senere begivenhed: 10. juni
Birdy - teater for hele familien