Tilbage til Alle begivenheder

An English Masque med Barokbureauet 25. maj

  • Nordfalsters Koncerthus Nørre Alslev Langgade 68 4840 Nørre Alslev (kort)

En koncert med originale illustrationer fra tidens kostumer og beretninger fra tidens kilder

Et festfyrværkeri af fantastisk, flot og medrivende musik fra den engelske "masque" tradition - en slags totalteater, som var meget populært i 1600tallet.
Den internationale musiker, blokfløjtenist og zinkenist, Lene Langballe kommer til Nordfalster med sit Barokbureau lørdag 25. maj. Lene Langballe er lokalt forankret på Lolland-Falster som 2. organist og korleder i Maribo Domkirke.
Med sig på cembalo har hun Køge Kirkes organist Anne Kirstine Mathiesen og på slagtøj, Poul Høxbro.
Lene Langballe er anerkendt som solist på det helt særlige barokinstrument zinken, der er en slags trætrompet med en helt særlig klang, ligesom hun medvirker på sin blokfløjte med berømte barokorkestre rundt omkring i Europa - og ofte med vores eget danske Concerto Copenhagen ved deres koncerter og medvirken i forestillinger på Det Kongelige Teater.
Ved koncerten i Nordfalsters Koncerthus bliver der præsenteret originale illustrationer fra tidens kostumer og beretninger fra tidens kilder og det bliver kombineret med festlig, flot og medrivende musik fra den engelske "masque" tradition - en slags totalteater, som var meget populært i 1600-tallet.
Denne helt særlige genre er i dag forsvundet, men rødder findes i både klassisk opera og moderne musicals, hvor der er en bærende historie, fortalt, sunget og danset af de medvirkende.
Den engelske poet Ben Johnson betragtes som værende tidens største poet næstefter Shakespeare, og han skrev en lang række af "English Masques" hvortil der blev sat musik af tidens komponister med navne som Lawes, Coprario, Ferrabosco, Morley, Ashton, Boyce og mange andre. Det er nogle af disse værker, der bliver spillet ved koncerten.
På cembalo medvirker Anne Kirstine Mathiesen, der er organist og kantor i Køge Kirke og som også er en efterspurgt orgelsolist og kammermusiker i mange sammenhænge.
På piber, trommer, fløjter og slagtøj medvirker Poul Høxbro, der er en sand kunstnerisk og musikalsk pionér og anerkendt for sit banebrydende arbejde med den historiske kombination af enhåndsfløjte og slagtøj og er blevet kaldt "det lille instruments store mand". Ligsom Lene Langballe samarbejder han med det berømte danske Concerto Copenhagen